.

Friday, June 24, 2011

RESIPI UDANG BUTTER

.
udang mentega ni...agak lama dah tak buat.. :D
tapi memandangkan my dearest bff tanyer,
so tulis la jugak kat sini. Boleh lah kita cuba sesama keh!

1- Goreng udang dalam minyak yang panas, (udang besar better k)
tapi jangan lama sangat gorengnya.

2- Then, angkat n make sure, minyak tak terlampau byk kat udang
tu. Elok serapkan ngn tisu ke hape.

3- Buang minyak goreng td, kuali takya cuci pun tak pe,
pastu cairkan mentega dalam 3-4 sudu..
Masukkan telur 3 biji, kacau cepat2... bia jadi habuk2.

4- Masuk bawang putih (7 ulas camtu chopkan),
Daun kari satu tangkai, n cili kering 5 tangkai cmtuh.

5- Bila dah naik bau, masuk susu cair setengah tin.
Gula n lada sulah. (pepandai lah korang)

6- Bila dah pekat, masuk udang tadi, gaul2... pastuh
masuk keju parut satu cawan, xpun keju kraft tuh 3 keping ke.
Keju dah cair, gaul2..angkat.

Pe lagi..makan!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels