.

Monday, June 20, 2011

BARU LAHIR

Kali ni jom kita tengok rupa haiwan-haiwan kecil
yang baru lahir. Ada sesetengah tu mungkin dah biasa kita lihat.
Mungkin juga ada yang belum pernah sama sekali
kita lihat. HA....ni sesuai untuk sesiapa yang geli nak
tengok newborn baby animals ni secara live!
huhuhhu so, apa kata kita tengok gambar jerla..



yang ni baby sugar glider...para peminat
sugar glider mesti da pena tengok n kenal kan??
maaf, saya geli nak pegang! huuhuh


ni pulak baby iguana, oooo... kua je dari telur
dah memang warna hijau eh?? huuhuhuh saya
memang tak pernah tengok live yang nih. Mak dier je
saya penah tengok!


Haaa...yang nih pulak baby hamster!!
Saya pernah bela dua ekor, pastu terlepas,
dia merayau satu umah kena geledah cari.
Opss.. maaf jugak, bukan saya la yang pegang.
Mintak tolong anak jiran lagii ada....huhuhuh


Ni pulak baby bird.. huhuuhuh
Anak burung la tu... eiiiiii laen macam betol rupa
dia kan?? hihiihih... tanak2....


ini pulak anak ayam...sesapa bela ayam tuh
dah kira normal la dia tengok anak ayam nih.
Saya penah maen anak ayam masa kecik,
huhuhuuh sorok lam letter box lagi..
Ahakzss tp yang dah chumill la..bukan yang
camnihhhhhhh.


yang nih pulak anak kucing......antara yang
saya memang geli.. yang dah besa pon saya geli..
maap3.... huhuhuhu
eh...tp kucing ni, ko dah kenapa??
ngan mak dier skali tak bebulu da???
ahakzss!!


haaaaaaaaaa ni lagii laaaaaaaaa
betapa tak agak nyaaaaa saya terpaksa
pegang bayi2 nih time dia tanak menyusu,
or emak dia tanak bagi susu. Kalo ikutkan memang
geli habis laaaaaaaa. Euwwwwwwww!!
Tapi kalo tak pegang n susukan dia...
Eh halo! susukan kat mak dia okeh.
Kalo tak pegang n susukan dier, kang mati
pulak kebulo...hmmm. Nih anak apa??
Nihla dier anak2 rabbitttttttt!!
:D

2 comments:

Hishyamuddin said...

haha..sama ah, geli gak nak pegang..merah2 lagi tu

ADLYNN ADAMZ said...

hahahah.........eiiiiiiiiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels